Racó Friki
EDT, el final d'una era.
Principi del 3 mileni, el 3xl.net triomfava als mig dies del canal 33 amb una programació dedicada gairebé exclusivament a la animació japonesa. En aquell panorama, i després de la primera època dorada del manga a Espanya, el manga havia quedat aparcat en les editorials de còmics: ni havia poc i mal publicat. En aquest panorama entra una de les editorials claus per la segona època dorada del manga: Glenat (ara EDT). La editorial francesa, ja amb experiència en un país on el còmic es ben valorat, va entrar a un mercat fins llavors verge d'edicions decents de manga. I va entrar amb força: va començar a publicar manga amb sentit de lectura oriental i sobrecobertes! Ara mateix potser sembla bastant normal, però en la seva època era una aposta. La necessitat de adaptar-se al nou format o el cost feien que la cosa pogues anar malament. Però va anar bé i tant bé! Glenat es va fer amb un mercat, venen obres ja consolidades (kenshin, Ranma½ o Sakura) i apostant per series noves, com Naruto. Gracies a això la resta de editorials van començar a mirar amb una altre cara aquest mercat i per sort, avui en dia tenim molt bones edicions de moltíssimes series de manga.

Com suposo que sabeu, aquest text es el inici del que ara és la fi: EDT ha perdut tots els drets de Shueisha. Sembla que sense massa explicacions previ, per ara no es sap res més. I com sabeu també, això no suposa massa problema ja que moltes editorials agafaran les series de més èxit. Però el lector no es pot alegrar. No només es una petita putada pel lector de les series que s'acaben (canvi de format?, canvi de traducció, etc.), és la gran putada per les series que ningú vol per ara. I la llista no es curta. Possiblement la que crida més l'atenció es Gintama, que no esta tinguen el èxit esperat al nostre país. Tot i així, potser a mi em preocupa més una cosa: EDT (Glenat). Si mirem les series que feia, EDT no es queda buida, té un munt de series potents: Berserk, Ranma, ... I també series no tan potents pero igualment importants. I aquí esta el problema. Que farà ara EDT? podrà mantenir el carro de les series poc potents? Recordem que Naruto era, amb molta diferencia, la serie que aportava més a la editorial. Acabarà perdent diners i caurà en bancarrota? No ho se, però esta clar que pel lector de manga és un problema.
Tanta historia junts, espero que EDT es mantingui i mantingui el nivell de publicacions. No soc un lector habitual dels mangas menys famosos (però igual de bons!) però la seva pèrdua serà una gran pèrdua pel país, on la cultura esta siguent mermada a base de bé.
:: 2012-09-21 :: koroki .

Sense comentaris.


    Nous comentari:
  Nick :
Felicitats, Miku Hatsune!
Ahir va ser l'aniversari de la cantant de Vocaloid, Miku Hatsune, que cumplia 5 anyets.
Per això es va organitzar un sorteig en una cadena de supermercats japonesos, un d'aquells que fiques la mà en una caixa i treus una boleta amb una lletra i segons aquesta, tens un regal o un altre. El preu del sorteig era de 800 yens (uns 7.44 euros). Hi havien diferents premis:

Premi A:Una figura a escala 1/8.

Premi B: Una nendroid.

Premi C:Una il·lustració feta per KEI

Premi D: un joc d'estoigos.

Premi E: gots de vidre caracteritzats amb motius de Vocaloid.

Premi F: un joc de trajetes.

Premi G:Uns danbos de Miku.

Premi de consolació:Una ilustració de Miku.

Per veure els premis aquí


*Nota:
els prmeis A i B són propietat ©FamilyMart ©Crypton Future Media, Inc. www.crypton.net GOOD SMILE COMPANY, INC.
Premi C: ©Crypton Future Media, Inc. www.crypton.net mikucolor by コンプティーク.
Premi D: ©Crypton Future Media, Inc. www.crypton.net ©mikumix/SHUEISHA. Premi E: ©Crypton Future Media, Inc. www.crypton.net.
Premis F: ©Crypton Future Media, Inc. www.crypton.net
Premis G: 企画協力 コンセプトデザイン:Nasos(NC帝國
Premi de consolació: ©Crypton Future Media, Inc. www.crypton.net mikucolor by コンプティーク
**Nota: les il·lustracions no han sigut realitzades per AulaManga UdG, ni per cap dels seus integrants. Són imatges registrades i amb drets d'autor.
:: 2012-08-21 :: Charlie .

Sense comentaris.


    Nous comentari:
  Nick :
La pujada del IVA i el món Otaku. Com ens afecta?
Primer de tot hem de diferenciar els tres tipus d'IVA que hi ha: el general, que passarà del 18% al 21%, el reduït, que passarà del 8% al 10% i el superreduït, que es manté al 4%.

Els mangues, al ser considerats llibres, en principi no haurien de pujar de preu, ja que es troben en el grup de l'IVA superreduït. No s'ha de descartar que siguin les pròpies editorials les que siguin les responsables dels augments de preus degut als augments de costos d'edició, impressió i distribució. No passa el mateix amb els mangues i formats de llibres digitals. Aquests passen a pagar el tipus general, del 21%.

Pel que fa els events de l'estil Saló del Manga i Japan Weekend i cinema, se'ls aplicaria la pujada del tipus reduït, o sigui, es passaria a pagar el 2% més.

Per edicions de pel·lícues, tant DVD com Blu-Ray i consoles i videojocs pujarien de preu un 3%. Tot i que per les consoles s'han d'aplicar preus de mercats i coses d'aquestes.

Igualment passa amb el tema Cosplays. Tot el necessari per confeccionar les caracteritzacions passen a valdre un 3% més.

Merchandising i jocs de cartes tampoc s'escapen. Pugen un 3% més de preu.

Article basat en la següent entrada del blog de Ramen para dos.
:: 2012-07-14 :: Charlie .

Sense comentaris.


    Nous comentari:
  Nick :
Llicències enunciades 2012
Imatge


PANDORA HEARTS


Imatge


Autor: Jun Mochizuki
Editorial Japonesa: Square Enix
Gènere: Shonen
Volums: 16, sèrie oberta
Data de sortida: 23 març 2012
Periodicitat: Bimestral
Ressenya: Oz Bezarius és l'hereu d'un dels quatre grans ducats. Porta una vida tranquil•la, luxosa i lliure de preocupacions. Al seu costat, en una antiga mansió, conviu amb el seu oncle Oscar, la seva germana petita Ada i Gilbert, el seu fidel servent. Durant la cerimònia de majoria d'edat, Oz troba un petit cementiri amb una única làpida on hi penja un rellotge de butxaca daurat. El noi experimentarà una estranya visió un cop entri en contacte amb el misteriós objecte. Aquesta mateixa nit, durant la cerimònia, la vida d'Oz pateix un canvi radical: uns encaputxats apareixen i diuen haver vingut a jutjar al futur duc. Sense saber per què, Oz és desterrat a la presó del Abyss, una fosca dimensió habitada per terribles criatures, pel pecat que aparentment representa la seva mera existència. Allà es trobarà amb una criatura originària del Abyss amb forma de conill negre tacat de sang anomenada Alice.
Comentari: El volum 1 incorporarà un cofre de regal per guardar els deu primers volums de la col•lecció (només estarà disponible amb la primera edició d'aquest primer volum). Podreu veure el cofre dins l'spoiler.
SPOILER:
Imatge


SAILOR MOON


Imatge


Autora: Naoko Takeuchi
Editorial Japonesa: Kodansha
Gènere: Shojo
Volums: 12, sèrie tancada
Data de sortida: primera quinzena de maig
Periodicitat: Bimestral
Ressenya: Usagi Tsukino és una adolescent molt distreta i imprudent. La seva vida canviarà radicalment quant conegui una gata anomenada Lluna, que li parlarà de la seva missió com a Sailor Senshi: ni més ni menys que salvar la Terra de futurs invasors malignes.

SAILOR V


Imatge


Autora: Naoko Takeuchi
Editorial Japonesa: Kodansha
Gènere: Shojo
Volums: 2, sèrie tancada
Data de sortida: Finals d'abril
Data de finalització: Finals de juny
Ressenya: Minako Aino, una adolescent de 13 anys de caràcter irreverent, distreta amb els estudis i amb afanys per aconseguir un xicot que l'enamori, en especial l'Higashi. Aviat la seva calmada i mandrosa vida canvia quan un gat blanc, l'Àrtemis, li explica qui és realment: la reencarnació de la deessa romana Venus. A més li confia la missió de protegir la Terra dels seus enemics.

SILVER SPOON


Imatge


Autora: Hiromu Arakawa
Editorial japonesa: Shogakukan
Gènere: Shonen
Volums: 2, sèrie oberta
Data de sortida: Maig (Saló del Còmic de Barcelona)
Periodicitat: No confirmada
Ressenya: Yugo Hachiken és un estudiant d'una escola d'agricultura localitzada a Hokkaido. Al contrari que els seus companys, ell no desitja convertir-se en granger ni quelcom semblant, pensa que es podrà treure fàcilment els estudis i convertir-se en el primer de la classe. Es compliran els seus pronostics?

LAS VACACIONES DE JESÚS Y BUDA (SAINT YOUNG MEN)


Imatge


Autora: Hikaru Nakamura
Editorial japonesa: Kodansha
Gènere: Seinen
Volums: 7, sèrie oberta
Data de sortida: Maig (Saló del Còmic de Barcelona)
Periodicitat: No confirmada
Ressenya: Ambientada en l'època actual, Jesús i Buda decideixen prendre's unes vacances a la ciutat de Tokio, on hi compartiran pis. En clau d'humor, viurem les diferents epopeies que es vagin trobant durant aquesta estada.


Imatge


BASTARD!! (COMPLETE EDITION)


Imatge


Autor: Kazushi Hagiwara
Editorial japonesa: Shuiesha
Gènere: Seinen
Volums: No confirmat
Data de sortida: Maig (Saló del Còmic de Barcelona)
Periodicitat: No confirmat
Ressenya: Han passat 15 anys des de que Dark Schneider i els seus companys Gara, Karls i Arshes Nei tractaren de conquerir el món. Quan semblava que havien assolit el seu objectiu, van ser derrotats pels guerrers i sacerdots del regne de Metallicana, i un sacerdot anomenat Geo tancà Dark dins el cos d'un nadó. 15 anys després d'aquests fets, els antics companys de Dark Schneider es reuneixen novament amb el propòsit de conquerir el món, però aquesta vegada no estaran liderats per Schneider, sinó per un sacerdot anomenat Abigail. Per diferents raons, Schneider es veurà obligat a unir-se al regne de Metallicana i combatre amb els seus antics companys.
Comentari: Edició de luxe amb unes característiques no comunes amb les kanzenban vistes fins el moment: pàgines més grans, enquadernació de tapa dura i amb encoixinat, inclou originals amb color i, el més destacable, s'han re dibuixat personatges i escenaris.

MONSTER: EL MONSTRUO SIN NOMBRE


Imatge


Autor: Naoki Urasawa
Editorial japonesa: Shogakukan
Gènere: Seinen
Volums: Únic
Data de sortida: Maig (Saló del Còmic de Barcelona)
Preu: 12.95€
Ressenya: Compilació de quatre contes curts de Naoki Urasawa. S'inclouen les històries:
- Obluda, která nemá své jméno (El Monstruo sin nombre) de Emil Sebe
- Velkooký, velkoústý (El niño de ojos grandes, el niño de boca ancha) de Jakub Farobek
- Bůh míru (El Dios de la Paz) de Klaus Poppe
- Obluda, Se Probouzi (El despertar del Monstruo) de autor desconocido


ANTOLOGÍA DE SATOSHI KON


Imatge


Autor: Satoshi Kon
Editorial japonesa: Kodandsha
Gènere: Seinen
Volums: Únic
Data de sortida: Maig (Saló del Còmic de Barcelona)
Preu: 25€
Ressenya: Compilació de quinze històries curtes

Imatge


SEIKON NO QWASER


Imatge


Autors: Hiroyuki Yoshino i Kenetsu Sato
Editorial Japonesa: Akita Shoten
Gènere: Shonen
Volums: 13, sèrie oberta
Data de sortida: Març 2012
Preu:
Periodicitat: No confirmat
Ressenya: L'acadèmia St. Mihailov és una escola Ortodoxa Japonesa Oriental, i es basa fermament en referències religioses d'aquest corrent. Dins l'escola coneixerem les peripècies i vida diària de Mafuyu Oribe i Yamanobe Tom, que patiran un canvi radical en les seves vides quan coneguin un misteriós noi rus de cabell platejat anomenat Aleksander. S'inicaiarà una guerra per tota l'escola entre l'església i els anomenats "adeptos", una secta que millora les seves habilitats usant la química.


STORBE EDGE


Imatge


Autora: Io Sakisaka
Editorial japonesa: Shuiesha
Gènere: Shojo
Volums: 10, sèrie tancada
Data de sortida: març 2012
Preu:
Periodicitat: No confirmat
Ressenya: Sense experiència en l'amor, la sempre alegre Ninako explora el que realment significa "l'amor", i se sorprèn en sentir a la seva pell un ampli ventall de sensacions a mesura que passa més temps amb en Ren, un noi de seu institut. Aparentment aquest amor no serà correspost, què hi ha amagat al cor d'en Ren?

ELFEN LIED


Imatge


Autor: Lynn Okamoto
Editorial japonesa: Shuiesha
Gènere: Seinen
Volums: 12, sèrie tancada
Data de sortida: Març 2012
Preu:
Periodicitat: No confirmat
Ressenya: La història es centra amb la Lucy, una declonius (mutació de l'ésser humà creada per els homes) que aconsegueix escapar del centre on estava retinguda juntament amb altres declonius per estudiar-la. Durant la escapada, rep un tret al casc protector i perd la memòria, passant de ser una sàdica assassina a una noia innocent. Amb el temps, anirà recuperant els records mentre conviu amb en Kouta i en Yuka.

HAKAIJU


Imatge


Autor: Shingo Honda
Editorial japonesa: Akita Shoten
Gènere: Seinen
Volums: 5, sèrie oberta
Data de sortida: Març 2012
Preu:
Periodicitat: No confirmat
Ressenya: Akira Takashiro és un estudiant normal d'institut, fins que un dia, un fort terratrèmol destrueix l'institut. Ell sobreviu per veure com una gran quantitat de monstres devora els cadàvers dels seus companys i als supervivents.

BINBOUGAMI GA!


Imatge


Autor: Yoshiaki Sukeno
Editorial japonesa: Shueisha
Gènere: Shonen
Volums: 11, sèrie oberta
Data de sortida: Abril 2012
Preu:
Periodicitat: No confirmat
Ressenya: Sakura Ichiko és una noia de 16 anys que porta una vida perfecta: és guapa, intel•ligent, saludable, els nois l'admiren i els noies la envegen. Tot va per bon camí fins que s'assabenta que està causant un desequilibri a l'energia del món per culpa d'acumular energia positiva permanentment. Momiji, una Binbougami (deessa de la desgràcia) apareixerà amb la missió d'extreure tot aquest excés d'energia positiva.

SUNDOME


Imatge


Autor: Kazuto Okada
Editorial japonesa: Akita Shoten
Gènere: Seinen
Volums: 8, sèrie tancada
Data de sortida: abril 2012
Preu:
Periodicitat: No confirmat
Ressenya: Hideo Aiba, president del Club Roman dins del seu institut té una malaltissa relació amb Kurumi Sahana, una estudiant d'intercanvi. Kurumi ajuda a que Hideo creixi com a home física i mentalment. A canvi, complau a Kurumi en tot el que ella desitgi, convertint-se en la seva "joguina sexual". De fet, el nom de la sèrie en japonès significa "el moment just abans de córrers", i és en aquest moment en què Kurumi sempre deixa a Hideo: li provoca però s'atura just abans que ell ejaculi. Envolten a banda i els altres integrants del Club Roman, cadascú més rar, malalt o fetitxista que l'altre.

KANOUSO (Kanojo wa uso wo aishisugiteru)


Imatge


Autor: Kotomi Aoki
Editorial japonesa: Shogakukan
Gènere: Shojo
Volums: 7, serie oberta
Data de sortida: abril 2012
Preu:
Periodicitat: No confirmat
Ressenya: Aki Ogasawara és un famós compositor de 25 anys líder del popular grup de música Crude Play. Barallat amb la vida i sense ganes de fer res, coneix la Riko, una noia de 16 anys que treballa a una fruiteria. Per pur capritx li demana que sigui la seva xicota. A poc a poc, ella comença a descobrir que ell porta una càrrega pesada causada per una ruptura sentimental que mai va superar.

SUKI WO CHOUDAI


Imatge


Autora: Hazuki Kanae
Editorial japonesa: Akita Shoten
Gènere: Josei
Volum: Únic
Data de sortida: abril 2012
Preu:
Ressenya: Una noia accepta ser la tercera en discòrdia en una triangle amorós amb el seu veí, un amor d'institut que la protagonista no pretén deixar escapar.

BLOODY KISS


Imatge


Autora: Rina Yagami
Editorial japonesa: Shogakukan
Gènere: Shojo
Volum: Únic
Data de sortida: Maig 2012
Preu:
Ressenya: Wakaba ha perdut tots els records del noi que estima, només sap que ha de tenir una arracada igual a la seva. Un dia, un noi amb aspecte de vampir anomenat Yukiko arriba al seu institut i sembla portar el mateix tipus d'arracada.

OOKAMITACHI NO SHIIKUHOU


Imatge


Autora: Nana Shiiba
Editorial japonesa: Shogakukan
Gènere: Shojo
Volum: Únic
Data de sortida: Maig 2012
Preu:
Ressenya: Els pares de la protagonista se'n van a viure a l'estranger i a ella li toca viure a casa d'un amic del seu pare. És una mansió luxosa amb molts nois macos., però aquests en comptes de voler lligar, pretenen fer-la fora.

MEDAKA BOX


Imatge


Autors: NisiOisiN & Akira Akatsuki
Editorial japonesa: Shueisha
Gènere: Shonen
Volums: 14, sèrie oberta
Data de sortida: Juny 2012
Preu:
Periodicitat: No confirmat
Resenya: Medaka Kurokami ha estat escollida presidenta del consell estudiantil de l'Acadèmia Hakoniwa. Emprenedora com poques, Medaka obra una bústia de peticions, ja que s'ha proposat resoldre qualsevol problema que tinguin els estudiants. Per a dur a terme aquesta tasca disposarà d'un equip, entre els quals hi ha Zenkichi Hitoyoshi (el típic amic de la infància). Entre anades d'olla, situacions còmiques i divertides, Medaka és, sense cap dubte, la més popular del Hakoniwa, i tots es sorprenen per la manera com aconsegueix les seves comeses. Les coses prenen un tint més fosc quan es descobreix l'existència del Flask Pla, un experiment de l'Acadèmia Hakoniwa per produir en massa l'efecte "anormal" que atorga habilitats especials.

AISHITERUTTE ITTE MO II YO


Imatge


Autora: Aya Oda
Editorial japonesa: Shogakukan
Gènere: Josei
Volums: 5, serie tancada
Data de sortida: Juny 2012
Preu:
Ressenya: Natsumi és una noia esportista que treballa a una discogràfica, però amb el dia a dia sent que no aprofita el seu talent: la música.


Imatge


Cap novetat. Anuncia només nou nom comercial: Editores de Tebeos. Imatge dins l'spoiler:
SPOILER:
Imatge
:: 2012-03-06 :: Fesolet .

Sense comentaris.


    Nous comentari:
  Nick :
Ultima temporada d'animes - Koroki's version
Des de el primer final de 'Ore no Imouto', ha plogut bastant. Al menys al que es refereix a animes. Ha passat la temporada d'hivern i ara començarà la d'estiu. De fet d'animes cada dia en fan més. Això no vol pas dir que millor, pero entre tants sempre surten de bons.

Un dels animes més extranys que de vist des de llavors possiblement és "Houkago no pleiades". Extrany no pel format (capitolis curts de 6 minuts) o per la temàtica (típic de magical girls) sino per qui els feia : Subaru - companyia de cotxes - i Gainax. Evidentment Gainax dóna a aquest anime una bona animació i tot i tenir algun que altre tòpic del gènere, els capítols que he vist no estan gens malament i a mi em van agradar.

Per continuar amb series rares, seguirem amb "Dororon Enma-kun Meramera". Conceptualment la sèrie semblava bona. Una sèrie antiga refeta, monstres mitològics japonesos, animació decent. Vaja, interessant dins del meu gust. Però el primer capítol em va desepcionar força. Tampoc es que sigui dolent, però semblava molt caòtic, sense sentit i amb un intent de ser epic-guai que no van aconseguir. També es cert que no vaig trobar massa fansub en el seu dia que estiguessin bé.

Per series que m'han decepcionat està el final de 'Ore no imouto'. Per mi, no el final original, ni el final real fan justícia a una sèrie que es bastant bona. Es cert, que el final REAL amb els capítols que venen després no estan malament, però en el meu gust els veig molt precipitats i com faltats d'idees. Ara bé, té moments interessants. Evidentment, la sèrie es un "must watch", es realment bona i una quantitats de referències al mòn otaku valen molt la pena.

Entrant en les series "must watch" ens trobem amb Madoka, la sèrie revelació de la temporada. "Puella Magi Madoka Magica" pel meu gust es un anime magnífic. Reinventa totalment el món de les Magical Girls, en molts sentit. Tot això junt amb una animació de luxe. I una historia de les millors que he vist últimament en els animes. No és d'extranyar que en la majoria d'enquestes que surten sobre els animes actualment sempre surti a d'alt de tot quasi sempre. Clar esta que suposo que no li pot agradar a tothom, però crec que molta gent disfrutaria d'aquesta serie.

Finalment, d'aquesta de les series que estan encara en proces estic mirant Gosick, Denpa Onna to Seishun Otoko, Hanasaku Iroha, TIGER & BUNNY, Kami Nomi zo Shiru Sekai II - tot i que Gosick la tinc mig abandonada.
:: 2011-07-02 :: koroki .

hachi_90 :: 2011-7-2 :: 12:42:28 - Tampoc és tan llarg xDDD A mi tampoc m'ha desagradat tan el final d'ore no imouto. I Gosick no crec que la continui fa pal xD Viam si algu més veu Madoka que val la pena. Jo d'aquesta temporada també he vist A Channel és força divertida realment^^.


koroki :: 2011-7-2 :: 10:26:46 - Toxo post !    Nous comentari:
  Nick :